Ads 468x60px

Featured Posts

Latest Offers !

Rapidgator.net

Tuesday, June 16, 2015

:: Orang Muda vs Orang Tua ::

Baru ni pi Terengganu..
Ada urusan keje kat sane lah..
Patut ahad off day terpaksa on..

Pegilah naik bas Sani..
Pergh die punye kebas habis satu badan..
Hanye Tuhan yang tahu..

Sesampainye kat sane amek Teksi untuk ke tempat destinasi seterusnya..
Pak Cik Teksi pun mula lah bercerite..
Konklusinye bagi aku die pro kerajaang..

Mane xnye, cite pasal jalan jem..
Orang ni da tahu berenti bahu jalan salah dok buat gak..
Bile kene saman kene kunci tayar mula cakap 'pok jib' dah xde duit walhal penguatkuase bawah kerajaan negeri..

Kalu xbuat salah xde kene samang..
Diorang buat keje..
Xkan nak makang gaji bute..

Ibarat mencuri duit lah bile dok buat kije..
Baik g mencuri menyamun je..
Dapat banyok pitih lagi dok..

Ok pendek cite balik lah malam tu naek lagi bas Sani..
Sampai di rnr gambang rehat la jap bas berhenti..
Jadi pakat turunlah kami..

Sembang lagi dengan pokcik2 ganu..
Beselah cume diorang kali ni puak pembangkang..
Cerite pung pang pung pang..

Aku pun pilih dok tengah..
Sebab 2-2 side ade betul ade salah..
So mane yang baik jadikan teladan lah..

Baik org muda atau orang tue..
Kite ni hidup xlame..
Kebaikan tu diserap untuk anak cucu kite hendaknye..
Malaysia Web Hosting

Saturday, June 13, 2015

:: Peliknya Dia Objektif dan Subjektif ::


Objektif itu lelaki..
Subjektif itu wanita..
Objektif dan subjektif sering melengkapi..

Contoh lelaki ni straight..
Wanita ni berkias..
Jadi untuk lelaki faham wanita amatlah berat..

Wanita suke penjelasan..
Lelaki suke ringkasan..
Antara keduanya lelaki lebih suke simpan..

Pasal punctual itu 'sumtin'..
For men who break this thing its 'a meant'..
Last2 pada wanita it is 'nothin'..

Tula perbezeaan gender..
Pelik x pelik perwatakan yang berbeza ini mesti diadun bersama..
Bile doh da sebati maka sempurnalah ia..
Malaysia Web Hosting

Friday, June 12, 2015

:: Makan Gaji vs Cari Gaji Part 1::

Hola..
Lame kan Average senyap..
Biase la sibuk dengan hal dunia..

Makan Gaji vs Cari Gaji Part 1..
Ape pendapat korang??
Senang lagi makan gaji ye dop???

Memang senang makan gaji..
X payah serabut pk duit..
Tiap bulan masuk..

Yang cari gaji ni memang kene serabut otak serabut perut..
Bulan ni untung bulan depan belum tau lagi..
Nak fikir market lagi, produk lagi, plan lagi..

Tapi kalau makan gaji pun sebulan bawah 1k menggagagu gak kan?
Cari back up plan..
Acano nak tambah duit poket,,

Belum kire duit rokok..
Duit shisha ke..
Terbaru ni nak kire vapour pulak kan?? Vap on la kanon..

So rakyat marhaen sekalian..
Yang kaya tetap di depan..
Yang miskin makin hilang dalam kegelapan.... 

To be continue...
Malaysia Web Hosting